HockeyNews
PLUS

Örebros tränarstab splittras

(7381) Sam Hallam/Jörgen Jönsson-redigerad
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 19 mars 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Säsongen slutade på ett positivt sätt i Örebro efter tränarbytet i december.
Men nu ser tränarstaben ut att splittras inför kommande säsong.

SHL presenteras av ATG Sport

Det var på måndagskvällen den 4 december förra året som kvalhotade Örebro Hockey meddelade att huvudtränaren Niklas Sundblad byts ut mot den assisterande coachen Niklas Eriksson.

In i tränarstaben kom även Växjös förre assisterande guldcoach Jörgen Jönsson och Örebrolegendaren Henrik Löwdahl medan Petri Liimatainen precis som Sundblad fick flytta på sig.

LÄS MER: Örebro sparkar sin tränare – han tar över

Örebro fick till en vändning och nådde till och med åttondelsfinal efter en jobbig start på säsongen.

Nuvarande huvudtränaren Niklas Eriksson har ett år kvar på sitt kontrakt som när han skrev på det var för en roll som assisterande tränare.

Frågan är hur hans roll kommer att förändras inför nästa säsong.

– Det är ingenting klart där än, utan det återstår att se. Det är inte mitt beslut, men jag hoppas att jag får jobba kvar i den här rollen och med det här teamet. Jag vill säga att det alltid är ett team och jag har haft fantastiskt bra hjälp av Jörgen (Jönsson) och Henrik (Löwdahl) och vår målvaktstränare Kristoffer (Ericson). Vi funkar klockrent ihop, säger Niklas Eriksson.

Enligt uppgift till HockeyNews.se ska det vara klart att Henrik Löwdahl återgår till sitt tidigare jobb som huvudtränare för Örebros J18-lag.

Henrik Löwdahl (t v) ser ut att återgå till jobbet som huvudtränare för Örebros J18-lag. Niklas Eriksson har kontrakt i ett år till med Örebro i någon roll i A-laget. Foto: Bildbyrån.

Vad som händer med Jörgen Jönsson, som har ett utgående kontrakt, är oklart. Men Växjös huvudtränare Sam Hallam, som vann SM-guld ihop med Jönsson förra våren, då Jönsson var assisterande coach i Växjö, har ett förslag.

– Jag tycker Jörgen är fantastisk och blir han inte kvar här i Örebro, tycker jag att han ska vara assisterande förbundskapten. Det är vad jag tycker. Har svårt att se någon med den erfarenheten och med den coacherfarenheten han också har nu, säger Hallam.

Jörgen Jönsson tar åt sig av Hallams beröm.

– Ja, det är kul att höra. Det blir man smickrad av, säger Jönsson till HockeyNews.se.

Jörgen Jönsson har trivts i tränarrollen i Örebro, men har nu ett vägval att göra inför sin fortsatta karriär som hockeyledare. Foto: Bildbyrån.

Jönsson tycks ha några alternativ framför sig.

– Det finns lite saker som kan hända, men jag vet inte vad det kommer att bli.

– Det är kul att jobba med hockey, det är uppenbarligen så. Jag hade någon plan eller tanke på att inte försöka göra det, men här står man igen. Jag har haft jättekul månader sedan jag kom in i december. Det vore inte alls dumt om jag kunde fortsätta jobba med hockeyn sedan får vi se vad det blir.

Sedan Jörgen Jönsson slutade spela hockey 2009 har han både varit assisterande tränare, assisterande sportchef och general manager i Färjestad förutom de biträdande tränarrollerna i Växjö och Örebro.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!